Проливен дъжд се изля във Варна днес следобед. На някои места в града улиците потънаха под вода, информира Нова телевизия.

Варненци разказват, че дъждът е наводнил инфраструктурата около ЖП гарата.


 

Кофи за боклук плават в района на ЖП гарата, а движението по някои от булевардите е почти невъзможно. Подобно е положението и в по-малките улички. В неделя във Варна падна рекордно количество дъжд. За периода 13-17 часа над града са паднали 38 литра на квадратен метър при средномесечна норма от 46 литра на квадратен метър.

Осем сигнала - за запушени шахти и паднали клони, са подадени при дежурния към общината до 16.30 часа. Граждани са информирали за надигнат асфалт на пътя в района на ДКЦ "Чайка", където се извършва ремонт от ВиК-Варна. Сигналът е предаден на водното дружество, откъдето са поискали помощ от КАТ, за да бъде регулирано движението.

Воден апокалипсис във Варна ВИДЕО

Поройният дъжд за кратко наводни бул. "Първи май" в район "Аспарухово", на място са реагирали екипи на общината и на пожарната.

Подадени са сигнали и за наводнени асансьорни шахти в частни имоти в квартал "Бриз" и местността "Траката". На три сигнала е реагирала фирмата, която поддържа дъждовната канализация.