Фермерски пазар на Lidl ще се проведе във Варна този уикенд. В първото си издание на черноморския бряг за годината, инициативата добавя още осем изцяло нови участници, с което подкрепата на веригата за българските производители продължава да се разширява, а девет от единайсетте шатри ще предложат изцяло местни продукти. Това съобщиха от пресцентъра на веригата, цитирани от Varna24.bg. 

На 9, 10 и 11 юли на паркинга пред магазина на Lidl на ул. “Битоля" 1А в морската столица, варненци и гости на града ще се насладят на богато разнообразие от родни продукти. В пика на сезона, череши и ягоди ще предложи земеделският производител Руслан Панчев. Посетителите ще могат да си закупят и свежи краставици и домати директно от градините на Костадин Костадинов, а сред щандовете на пазара ще има и мед, и сродни продукти от пчеларя Георги Димитров, както и пресни хлебчета от варненската хлебопекарна "Стефани".

Сред местните предложения са и плодовите био вина "Дионисий", богатата палитра от различни сортове разсад за домати на Ирафли Лютфиев и художествените произведения на варненката Бойка Родопска. Клиентите на Lidl в морската столица ще могат да пазаруват и от традиционните участнци на фермерските пазари на Lidl - Димитър Панчев с продукцията си от варива и ядки, месните продукти на “Риламес" и разнообразните вина “Мелнишки пирамиди" от с. Левуново.

Производителите на млечни продукти от “Овчарника" разказват за инцидент, при който през 2020 година в семейната ферма в Аксаково избухва пожар, който изпепелява около 150 тона храна за животните. С много усърден труд и любов Данаил и Бойка възстановяват стопанството си и днес с вълнение очакват фермерския пазар на Lidl във Варна, на който ще участват за пръв път:

“Идеята на Лидл за пазари на паркингите е чудесна - дава се възможност на всичките им клиенти да се срещнат директно с производителите. Предимството за нас е че така получаваме шанс да реализираме продукцията си в директна среща с крайните клиенти."

Фермерските пазара на Lidl са част от последователната политика на веригата в подкрепа на родните производители, за които участието е напълно безплатно, като компанията не само предоставя своите паркинги, но поема и всички разходи по организацията и комуникацията на събитията. В досегашните 39 издания на пазарите над 140 фермера от 65 населени места са предложили на посетителите богато разнообразие от свежи сезонни зеленчуци, био продукти, хлебни и месни изделия, както и мед, вино и билкови тинктури, като всяка година броят на производителите и посетителите се увеличава, а разнообразието става все по-голямо.

За Лидл България 

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа. Част e от немската Schwarz Gruppe и присъства в 31 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 118 магазина в 53 града и над 4000 служители. Предимствата на специфичния бизнес модел, широката гама продукти с оптимално съотношение качество-цена и въвеждането на редица иновативни практики и модели, наложиха Lidl в България като смарт дискаунтър, предлагащ високо качество на добра цена, и компания, която подхожда честно, отговорно, с мисъл и грижа за своите клиенти, служител

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук