Обвиненият в 18 тежки престъпления Васил Божков реши да прибегне към нова стратегия в атаките си срещу държавата, като пуска свои пионки да разказват приказки от 1001 нощи, за да подплатят твърденията му, че е бил изнудван с такса „спокойствие“, пише "Монитор".

В пореден пост във Фейсбук укриващият се в Дубай от родното правосъдие хазартен бос отново нададе вой до небесата, че прокуратурата не реагирала на твърденията му, че е изнудван от Б.М.Б., В.И.Г. и М.К.С и вместо това „заличавала“ свидетели.

И публикува видео, в което очевидно един от приближението му разказва как често седейки с него в офиса му, сдобилият се с 18 обвинения от прокуратурата Божков, прекъсвал разговора, защото трябвало „да отиде на среща с Влади“ (очевидно става въпрос за финансовия министър Владислав Горанов-б.р.).

Преди да тръгне към министерството пък взимал със себе си предварително подготвен плик и бутал в него или джобовете си пачки от по 500 евро. За да бъде още по емоционален разказа „свидетелят“ на Божков опитва да прокара и абсурдното твърдение, че магураджията си влизал в държавното ведомство като на парад, сякаш в разграден двор, а 10-15 минути след това излизал носейки единствено традиционната си пура.

Поредната димка на ужилилия хазната със 700 млн. лв. хазартен бос обаче не е подплатена естествено с каквито и да било доказателства. Освен традиционните реакции на троловете на Божков, самият му пост и твърденията от типа "една жена ми разказа в рейса" пък предизвикаха вълна от подигравки.