Само във Варна има над 1000 свободни работни места за специалисти в ИТ сферата от всякакви нива. Освен традиционния недостиг на програмисти, компаниите вече изпитват сериозен недостиг и на специалисти по Дигитален Маркетинг, споделя Адрияна Митева, директор на първата във Варна Професионална Академия за Програмиране и Маркетинг, съобщава "Петел".


“Тъй като много фирми се свързаха с нас в края на миналата година, с молба да организираме обучения за маркетинг специалисти, то от средата на Февруари, стартираме няколко модула по Контент Маркетинг, Google AdWords и Email Маркетинг, които са водени от хора, работещи или консултиращи големи международни компании”

Най-добрите и постоянни курсисти ще имат възможност за стаж, а след това и за постоянна работа. Обученията са едномесечни, в извънработно време, така че са подходящи и за хора, които искат да сменят професията. Тези обучения са изключителни полезни за хора с малък и среден бизнес, които искат да се научат сами да рекламират. 

“Много често хората мислят, че сами могат да се справят с рекламирането на своя бизнес онлайн, но просто не знаят колко много детайли има, които могат да им спестят много от рекламния бюджет, който харчат, докато в същото време получат повече продажби, обаждания и посещения”.