Черният петък стана четвъртък. Намаленията, които се правят в петък през ноември, се преместиха ден по-рано и важат по-дълго време, показа проучване на „Телеграф“. Големите промоции на различни стоки и услуги започват отсега и вече са в четвъртък.

Черният четвъртък вече е въведен в магазини за дрехи, ресторанти и дискотеки, кина и книжарници.

„Традицията за черния петък в края на ноември дойде от САЩ и навлезе ударно у нас преди няколко години. Ние я побългаряваме и със специалните промоции само в четвъртък ще успеем да вдигнем оборотите“, сподели управител на заведение в София.

Облекло

Много магазини за облекла обявиха от 20% до 70 на сто намаление на всичко само в четвъртък. Отстъпката важи за дрехи и за домашни потреби – сервизи, покривки, аксесоари за кухня или баня.

Така ако през седмицата дамските якета са между 60 и 100 лв., в четвъртък може да ги купите за 30 лв. и 80 лв. При сервиз от 4 чаши за 31 лв. намалението е до 19 лв., а за покривка за маса в четвъртък ще платите 15 лв. вместо 22 лв.

Ресторант

Има специални намаления и в много ресторанти в четвъртък. Кръчмите правят отстъпки от цените в менюто ден преди петък. От бранша споделиха, че по този начин привличат хора в делничните дни, тъй като основният наплив е в петък, събота и неделя.

С допълнителните отстъпки в четвъртък обясняват, че уикендът идва по-рано и клиентите имат стимул да седнат в заведение тогава, защото ще им излезе поне наполовина по-евтино. В дискотеките също има специален комплимент за клиентите.

В Студентски град в София в много от нощните заведения се влиза без вход, а в други алкохолът се продава на половин цена в четвъртък.

Кино

Специални промоции в четвъртък пуснаха и в някои кина. Всеки четвърти ден от седмицата в салоните в София, Русе и Варна билетите са намалени на 8 лв. и 10 лв. за 2D филми. Ако искате да гледате същите филми, но в друг ден от седмицата, трябва да се бръкнете с 12 лв.

Много от акциите в големите хипермаркети започват също от четвъртък. Промоции в четвъртък има и в някои книжарници, като много от книгите може да купите на по-ниска цена само в деня преди петък.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук