Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изход на всички гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) по границата с Румъния. Това съобщават от Главната дирекция „Гранична полиция“ - МВР, на сайта си.

Информацията е към 6:00 часа днес.

Румънският фериботен кораб ,,Европа”, обслужващ линията ГКПП „Никопол – Турну Мъгуреле“, не извършва плавания поради повреда. Работата ще бъде подновена след отстраняване на аварията. „Гранична полиция“ препоръчва на пътуващите да използват други пунктове на българо-румънската граница.

Трафикът е интензивен на граничните пунктове „Видин“, „Кардам“, „Никопол“ и „Оряхово“ за товарни автомобили на изход. Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/ „Липница“ и „Крушари“ / „Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа. 

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове на границата със Сърбия. На ГКПП „Калотина“ се извършват строително-монтажни дейности за реконструкция и модернизация.

Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

На границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. ГДГП препоръчва на гражданите, които пътуват към и от Гърция през почивните дни, да използват за преминаване освен ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“, и останалите пунктове на българо-гръцката граница - „Илинден“, „Златоград“, „Ивайловград“ и „Капитан Петко войвода“. През гранични пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата с Република Северна Македония на ГКПП „Станке Лисичково“ се извършват строително-монтажни работи, във връзка с които преминаването през граничния пункт е възможно при спазване на мерките за временна организация на движението.

На ГКПП „Гюешево“ и ГКПП „Златарево“ трафикът е нормален. На границата с Турция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.   

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук