Ще се боря докрай! Това написа във "Фейсбук" съпругата на трагично загиналия в Черно море пилот майор Валентин Терзиев. Димитрина Попова разтърси мрежата с поредната си публикация след загубата на мъжа си. 

"Нашето семейство е над парите - те са само средство, ако са получени по правилния начин - с честен труд. А този е неправилният", добави вдовицата от Асеновград.

Съпругата на майор Терзиев изригна мощно след огромната трагедия: Това е абсолютната истина!

Попова благодари на всички за съпричастността и подкрепата, която оказват към семейството. 

Експерт посочи най-скандалната версия за трагедията с майор Терзиев

В публикацията си тя задава въпроси и на вицепремиера и министър на отбраната в предходното правителство Красимир Каракачанов.  

"Няма да се примиря, докато не видя виновните хора, на правилното място!", заканва се Димитрина Попова.

Говорят глупости! Каракачанов разби най-спряганата версия за трагедията с майор Терзиев

Цялата публикация на съпругата на майор Терзиев без редакторска намеса:

"Благодаря на всички за съпричастността и подкрепата! На всичките ни приятели, на всички познати и колеги на Валентин Терзиев, които не познавам, на всички други хора, които не познавам, но са съпричастни с нас. 

Ще имам нужда още дълго време от тази подкрепа, защото аз сега започвам. Вече шести ден не спя, защото по 2 часа на вечер едва ли са достатъчни. Срещам доста коментари за финансова подкрепа, за финансово обезпечение от държавата и т.н. и т.н. и възникват у мен въпросите, скъпи сънародници, на колко оценявате животът на един достоен българин? 

Помощ от 10 хил.лв., обезщетение от 20 брутни работни заплати, друго такова от 1 млн. лв.? Нашето семейство е над парите - те са само средство, ако са получени по правилния начин - с честен труд. А този е неправилният. 

Държавата да ни обезщити? Та това са вашите пари. Ще се боря до край, но не за пари - за "паднали глави" на всички по веригата и пълна промяна в сферата (и не само тази). 

Всеки да си понесе отговорността, а не животът и гибелта на един от най-прекрасните хора и професионалисти да отиде в битието, като "всяко чудо за три дни". 

Въпросите ми са към последния министър "патриот" Каракачанов: 
Защо подкрепихте сделка за "самолети на хартия" за далечната 2027 г., а не отделихте средства "свежи пари" за увеличаване на настоящия ресурс? 

Защо пилотите ни са с нальот 12 ч. за 6 месеца? 

Защо изисквате и се съгласявате на съвместни учения, след като не сте се погрижили за хората си да имат необходимата подготовка и ресурс, а ги изпращате на гибел в мирно време? 

Г-н Каракачанов, Вие сте точно толкова патриот за България, колкото показа, че е и Карадайъ преди седмица, а и цялото управление последните 10 години. 

Няма да се примиря, докато не видя виновните хора, на правилното място. Събудете се хора, това управление ни убива! Майки с деца, болни от вирус, здрави и смели пилоти..... до кога?".