Нормално е да ни е трудно. Финансово сме добре. Проблем е огромната загуба. 4 месеца страдам от безсъние. Стресът е голям. Това заяви жената на подп. Терзиев - Димитрина пред bTV.

"Близките и роднините ни подкрепят - дори и няколко непознати човека всяка сутрин ми пожелаваха добро утро без да съм ги виждала.", коментира тя.

"Не поддържаме много връзка с колегите му от армията. Имало е разделение между личен и професионален живот. Не знам дали имам нужда да общувам с тях, но имам нужда от истината.", категорична е жената.

"Ген. Русев пръв ми съобщи, но може би такъв е протокола. Чувала съм за доста откази по самолети и това реших, че е причината за смъртта. "спомня си тя.

"Провела съм срещи с доста пилоти със сигурност не е загубил пространствена ориентация. Какво е правил той на тази височина, това се питам аз. Защо заповедта е била средната височина да е 4 000 м?", пита Димитрина.

"Аз питам защо се съгласяваме на тези учения, когато не сме подготвени? Едно е да си опитен , едно е да си подготвен.", казва тя.

"Ръководният състав е виновният. Очаквам да понесат отговорността си. "категорична е вдовицата.

"Аз и м-р Терзиев нямаме брак. Една от тези причини е, защото се смята, че подписи се правят заради заплатата на пилота. Тя не е толкова голяма, колкото се предполага. В частният сектор хората изкарват в пъти повече", обясни тя.

"Пилотите не могат да си вземат парите от извънредния труд без да се заведе дело. Ние не сме първият такъв случай. Такива дела се завеждат постоянно.", разясни Димитрина.

"Нека обърнат внимание, нека се погрижат за хората, достатъчно подготвени ли са ръководните кадри. Тук случаят идва от ръководството.", заключи вдовицата.