Още един столетник в община Дупница отпразнува своя рожден ден. Това е Стоян Грозденин от село Баланово, който събра десетки роднини, гости и приятели в своята къща, пише "Монитор".

Сред поканените бяха кметът на общината инж. Методи Чимев и заместникът му Крум Милев, които го дариха с плакет, поздравителен адрес, торта и парична сума. Със заповед на военния министър на бай Стоян бе връчен знак заради участието му като войник във Втората световна война. Плакети и подаръци той получи и от други военни организации. Кметът на селото Явор Митов пък дари дядо Стоян с общ подарък от всички жители. Столетникът се радва на 3 дъщери, 6 внуци, 8 правнуци и едно пра пра внуче.

"Цял живот е работил като снабдител и бригадир в тогавашния Селкоп в селото и е познат от всички в региона с позитивизма си, доброто отношение към всички и работохолизма. Дори и на тези години е със страхотно чувство за хумор", коментира Митов. Любопитна подробност е, че бай Стоян е бил цял живот заклет вегетарианец. „Дали на това се дължи дълголетието му или защото винаги е бил страшно деен човек, не знаем. Факт е това, че в рамките на няколко месеца втори жител на Дупнишко празнува стогодишен юбилей“, коментираха още от общинската администрация.