Не виждам послание от тези протести. Виждам едни хора, които искат да свалят едно правителство. Искат оставки и нищо друго. Това каза пред БНР Вежди Рашидов, депутат от ГЕРБ и председател на комисията по култура и медии в Народното събрание.

Той подчерта, че протест се прави, когато хората имат ясни позиции и ясни искания. "ГЕРБ би трябвало да изкара мандата си докрай, защото протестиращите са 1000, 2000, 3000 човека, но не са целият български народ. Незаконният митинг е противоконституционен, което дава пример, че анархията се опитва да прави преврат.

Демокрацията казва, че на избори, като не харесват Бойко Борисов, хората пускат бюлетина и избират някой друг, когото те желаят. Това е демокрацията, а не уличното еректиране". 

"Сигурно грешки е имало в едно дълго управление от 10 години, но дали е по-важно какво сме направили и дали тези грешки са ни помагали, или сме вредили". Той категорично заяви, че не защитава Бойко Борисов, но подчерта, че ако той има някаква вина, тя трябва да се докаже, а не "да се хвърлят думи на улицата", призна той.

Вежди Рашидов оспори "мантрата, която завъртя президентът Румен Радев", че в хората в парламента са мутри: "Ако има мутри, той да посочи кой, ако има крадливи, да ги посочи по име", категоричен беше депутатът от ГЕРБ.

Скулпторът представи новата си книга "Вежди", която ще има премиера в четвъртък, 24 септември. "Единствената ми мечта е била да стана голям художник", сподели Рашидов.