Депутатът от ГЕРБ и бивш министър на културата Вежди Рашидов направи разтърсваща изповед пред Мон Дьо по Нова тв. Той разказа как брат му е излязъл да повози майка им, за да й покаже как шофира. 

След няколко часа се прибрал в дома им, облян в кръв, заедно с полиция. Тогава Рашидов разбрал, че брат му и майка му са преживели тежка катастрофа. Майката на Рашидов починала от тежките контузии, които е получила при удара. 

"Брат ми живя живота си с чувство за вина, че е убил майка ни", посочи той. 

"Когато трябваше да си взема последно сбогом, аз я прегърнах, издърпаха ме и в ръцете ми останаха само цветята в ръцете ми. Оттогава остана ревността към цветята и не съм садил повече цветя в градината си", разказа Рашидов. 

"Не съм любовница на целия свят, за да ме обичат всички. Раснах в семейството на една горда и доказана жена. Аз не деля хората на произход - или е идиот, или не е идиот", допълни той.  

Вежди Рашидов определи Георги Първанов като най-успешния президент от целия преход.

"Той намираше формулите на проблемите и в името на нацията се бореше. Генералите докараха държавата до това, което е в момента - анархия. Анархията ражда само динозаври", категоричен бе той.