Най-малкото министърът на финансите трябва да поеме отговорност за хакерската атака в НАП. Изключителен е мащабът на атаката. Няма място за мънкане в парламента, което видяхме днес. Няма нужда и от оправдания, че това се случва по цял свят. Това заяви в предаването "Още от деня" по БНТ Кристиан Вигенин от БСП - новият зам.-председател на парламента.

"Сигурността е свързана с киберпространството. А там ние не се справяме. В една нормална страна оставката е нещо съвсем логично, от човека, който носи отговорност. Мисля обаче, че Горанов пак ще мине между капките. Очакваме решения от страна на управляващите", каза още той. 

"При възможността за неограничени дарения ролята на президента е значима. Ще се окаже така, че фирмите, които участват в обществени поръчки, чрез дарения ще си осигуряват още поръчки. Узаконява се корупцията. ГЕРБ се опитват служебно да спечелят на местните избори. Ще подкрепим ветото на президента. Той не налага вето върху размера на субсидията, а по отношенията на даренията от фирми. Това е сериозен въпрос", коментира Вигенин. 

"Не беше направен опит да включат БСП в обсъждането за машинното гласуване. Машинно гласуване ще има и за местни, и парламентарни избори, когато имаме възможност за парламентарно мнозинство. Дори аргументът на управляващите, че машинното гласуване е скъпо е неадекватен, но въпреки това този вид ще остане за президентски и европейски избори. Прозрачен изборен процес ще има, ще го осигурим когато можем", завърши Кристиан Вигенин.