Любен Гоцев си е жив и здрав и онзи ден щеше да забърше една дебела ваша колежка
“Монтерей” никога не е лансирал телохранителя на царя за главсек. Това казва в интервю за в. "Шоу" Виктор Вълков, бивш външен министър от кабинета Андрей Луканов, по-късно посланик на България в Турция и Хърватия.


- Говори се, че ген. Драшков е къртицата на “Монтерей”, г-н Вълков?

- Аз пък знам, че президентът Първанов му даде висока оценка преди време. Ако пък намеквате за сина му Иван и брат му Петър, какво толкова? Взел младежът кредит, вложил го в строителство, всичко е законно. А от съмненията, че брат му фалшифицирал подписа на кмета, даже Бойко Борисов се разграничи. Тук “Монтерей няма пръст в тази работа.
Ама вижте какво, преди няколко дни четох едно писание от една журналистка, забравих й името, че генерал Любен Гоцев поради здравословни проблеми два месеца не бил стъпвал в “Монтерей”. Седял си вкъщи, лекувал се и т.н. При това , забележи, това било установено след обстойна журналистическа проверка. Ами няма нищо подобно! Ген. Гоцев пращи от здраве както никога досега. Идва си всеки ден човекът при нас.

- Младен Мутафчийски появява ли се, откакто го обявиха за меценат на сайта “Опасните новини”?

- Появява се. Толкова често, колкото и преди. Впрочем този опасен сайт откога е толкова опасен и откога е взел да се появява?
- От август месец тази година. Мълвата, пък и съмнението на ДАНС е, че един от тези, които го захранват с новини, е Татяна Дончева. Установени били 80 разговора между Дончева и Стефанов чрез разпечатки на мобилните им телефони?

- Дончева също се е мяркала тук през този период. Помня, че веднъж дойде с двама мъже, с особени, ярко изразени мъжествени черти, които по нищо не приличаха на хора от нашия кръг. Не е доближавала легендарната кръгла маса, където ние от “Монтерей” се съвещаваме и кроим заговори.

- Да, но упорито се говори, че изтичането на класифицирана, секретна и всякаква друга деликатна информация към опасния сайт става по веригата “Монтерей” -Дончева-Огнян Стефанов и Младен Мутафчийски - “Опасните новини”.

Значи Дончева е къртицата на “Опасните”.

По друг канал пък тече информация от къртицата в ДАНС ген. Драшков към мафията. Е, разбира се, всички отричат.
- Аз нямам интернет и нямам представа какво съдържа този сайт. Не знам защо забъркваме във всичко това зайчета като Татяна Дончева, както тя сама се нарича. Пък и защо й трябва на Дончева да посредничи на Огнян Стефанов? Ами че той самият се е мяркал тук няколко пъти. Без Младен Мутафчийски. Той е идвал с друга компания. Вижте, Младен отдавна не е в оръжейния бизнес, от времето на “Тератон”, когато го приватизираха. Чудно е, че на разни писачи този момент им убягва. Мутафчийски беше търговец на оръжиие, когато самото оръжие беше в ръцете на държавата.

- Добре де, вие може да нямате Интернет, но сте осведомен човек. Не допускате ли, че чрез публикациите в “Опасните” оръжейният търговец Мутафчийски си разчиства сметки с конкурентите Николай Гигов и Петър Манджуков.?

- Ама вие явно имате доста остарели представи за оръжейния бизнес в българия. Такъв почти не съществува. Не е проблемът, че Петър Манджуков е болен, а това, че оръжия за продан в България почти не съществуват вече. За какви битки, за каква конкуренция с удари под кръста може да става въпрос? А това за комисионите на Николай Гигов от продажбата на френските корвети за България е поредният блъф.

- А ще отречете ли, че Татяна Дончева захранва и пощенската кутия на ген. Атанасов с компромати?

- Те пощальоните на ген. Атанасов са толкова много, че няма да се учудя, когото и да ми споменете. Май пропуснахте Яне Янев, когото – честна дума – не знам кой го захранва с информация.

- По последни сведения това е Иван Костов, който пък е захранван от ген. Атанасов и т.н. По тази верига сега Яне Янев клати стола на Пламен Юруков.

- Абе той клатеше и трона на Симеон с някакви свои компромати и досиета, ама се оказа, че в архивите на БЗНС, откъдето твърдеше, че ги бил извадил,няма нищо!
- Ще потвърдите ли най-после догадките, които отдавна мъчат конспираторите – кръгът “Монтерей” или кръгът “Банкя” назначи Бойко Борисов за главен секретар на МВР?

- Ама аз не знам дали да спомена, че съществува и кръгът “Маргените”...

- Цвятко Цветков твърди отговорно, че “Монтерей” е направил Бойко Борисов главен секретар. Друг фактор обаче твърди още по-отговорно, че фаворитът на “Монтерей” е бил Алексей Петров, но се наложил кръгът “Банкя”?

- Да не забравяме, че сега сме в леговището на кръга “Монтерей”. А преди бяхме в “Банкя”. Аз, Любен Гоцев, Иво Трифонов, Максим Димов. Ми точно ние ли да лансираме телохранителя на царя за главсек!?

- Имате ли представа защо Румен Петков освети Алексей Петров като офицер на прикритие?

- Нали се води дело?

- Оставете това.

- Не, наистина не знам. Крайно неудачно е да се свързва Румен Петков с “Монтерей”, защото той е идвал в това заведение два или три пъти, но не и на тези прословути вторнишки обеди. Не, наистина няма как да намерите конспиративни мотиви в нашите сбирки. Говорим си за футбол, пиене, жени. И за животни. На Любен Гоцев кучето му умря на достолепната възраст 13 години, но той още не може да го прежали. Аз също загубих овчарката си Роби на 16 години. Сега се утешавам с Рей, по порода е нещо като братовчед на лабрадор. /БЛИЦ

Едно интервю на
Славей КОСТАДИНОВ