Безстрашни пенсионери се подредиха на опашка за пенсии в Централна поща в Пловдив. Възрастните хора спазваха половин метър дистанция, но почти никой от тях не носеше маска, пише "Марица".

Снимка: Марица

БЛИЦ припомня, че от днес започна раздаването на пенсиите, което ще продължи до 22 август. В 10:30 часа сутринта в централната поща всичко протичаше нормално.

Снимка: Марица

Охраната пускаше хората по един на гише, това образуваше опашки, но никой не се оплакваше от чакането. Работеха и шестте гишета и два апарата на "MoneyGram" и опашката вървеше бързо.

Пенсионерите, които получават парите си по банков път, са можели да ги изтеглят още вчера. Изпратен им е бил есемес в 9:30 часа сутринта, че сумите са преведени.

БЛИЦ припомня, че август е последният месец, в който се изплащат еднократните добавки от 75 лв. за всички, които са завършили ваксинационния си курс през юни 2022 г.

По данни на НОИ от Министерство на здравеопазването това са 4887 пенсионери за страната.

Булфото пък предаде, че има безумни опашки за пенсии и пред централната поща в Плевен.

Хората коментират, че в последно време така е всеки месец. В пощата работят само две гишета и вземането на пенсиите става бавно. Налага се да чакат с часове под жаркото слънце.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук

 

 

Снимки: Булфото