Vivacom вече предлага новия сгъваем смартфон Huawei Mate Xs 2, в комплект с умния часовник GT3. Моделът тежи само 255 грама, благодарение на използваните в него иновативни материали като ултралеки стъклени влакна, титаниеви сплави от аерокосмически клас и ултралека стомана с висока издръжливост.

Huawei Mate Xs 2 наследява класическия сгъваем дизайн на Huawei, добавяйки нови възможности и уникално потребителско изживяване. Ексклузивният за Huawei двойновъртящ се Falcon Wing дизайн от ново поколение, позволява в разгънато положение екранът да бъде тънък и гладък като огледало.

Когато е разгънат, смартфонът разполага със 7,8 инчов True-Chroma дисплей с разделителна способност 2480 x 2200 пиксела, честота на опресняване 120Hz, високочестотно PWM затъмняване от 1440 Hz и честота на дискретизация до 240 Hz. Добавеният антирефлексен нано оптичен слой ограничава отразяващата светлина на дисплея, подобрявайки четенето на слънчева светлина. Huawei е добавил иновативен динамичен визуален ефект при сгъването на екрана, обновена Smart Multi-Window функция за по-лесно и ефективно взаимодействие, както и Split-screen технология за паралелна работа с две приложения. В добавка към впечатляващия екран, смартфонът предлага и мощен стерео звук, подобрен с помощта на вградената AI Sound Engine технология.

Основната камера на смартфона е тройна и включва един 50MP True-Chroma сензор, един 8MP телефото сензор и един 13MP ултраширокоъгълен сензор. Камерата има подобрена Huawei XD Optics система, която включва чисто нова технология за възстановяване на информацията, повишавайки допълнително яснотата на изображението и възстановявайки детайлите по начин, който разширява границите на физиката. Селфи камерата на модела е 10,7MP.

Huawei Mate Xs 2 разполага с 8-ядрен Qualcomm SM8350 Snapdragon 888 4G (5 nm) процесор. Батерията му е с капацитет 4600mAh и поддържа 66W Huawei SuperCharge технология за бързо зареждане, както и опция за обратно зареждане. В рамките на кампанията си Vivacom ще предлага смартфона с черен корпус заедно с мъжката версия на смарт часовника GT3, както и бял вариант на телефона в комплект с дамската версия на часовника с възможност за изплащане за 36 месеца на цена от 84,98 лв. на месец, в комбинация с 2-годишен абонамент за  мобилен план Unlimited 150.