В последния ден от работното си посещение в САЩ Цветан Цветанов се срещна с Джо Уилсън - конгресмен от Южна Каролина и председател на Групата за приятелство с България в американския Конгрес. Цветанов бе в САЩ за участие в ежегодната Молитвена закуска с американския президент. Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

По време на срещата с конгресмен Уилсън бяха обсъдени двустранните отношения между България и САЩ, както и възможностите за задълбочаване на парламентарното сътрудничество между Камарата на представителите на САЩ и българското Народно събрание. Цветанов запозна американската страна с някои от най-значимите законодателни инициативи на 43-то Народно събрание, както и с подготовката на партия ГЕРБ за предстоящите предсрочни парламентарни избори. 
 

Цветанов и Уилсън си припомниха предишни техни срещи във Вашингтон, когато Цветанов беше вицепремиер и министър на вътрешните работи. Уилсън посочи специално място в своя кабинет, в което е поставил един от протоколните подаръци на бившия МВР-шеф. В тази връзка специално настоя да бъде направена снимка за спомен с подаръка, пет години по-късно. 

Цветан Цветанов запозна Джо Уилсън и с инициативата за провеждане на регионална Молитвена закуска в Пловдив от 26 до 28 май 2017 г. Конгресменът прояви интерес към инициативата и увери българската страна, че ако програмата му позволява, непременно ще вземе участие. На срещата присъства и Пламен Нунев, областен координатор на ГЕРБ-Русе.