Осъдиха радомиреца Радослав Колев, наръгал 13 пъти с нож бившата си приятелка, на 12 години лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване. 29-годишният мъж направи опит да убие бившата си приятелка Зорница по особено мъчителен и с особена жестокост начин. Той трябва да заплати и 100 000 лева обезщетение за претърпените от момичето болки и страдания, пише struma.bg.
Кървавата драма се разигра на 17 януари м.г. на начална спирка на градския транспорт в Перник. 16-годишното момиче отивало на училище и на спирката чакало автобус №16. С пристигането на рейса то било нападнато от Радослав и пред очите на пътниците той я намушкал 13 пъти с нож и я замъкнал вътре. Пътник съобщил по телефона на полицията и Спешна помощ. Пристигналата линейка закарала раненото момиче в болница „Рахила Ангелова“, където лекарите установили, че са прободени двата бели дроба, черният дроб, диафрагмата и коремната стена. Веднага е оперирана, а от огромната кръвозагуба Зорница изпадна в хеморагичен шок. Тя имала връзка с Радослав, но няколко месеца преди нападението скъсала с него.

Радослав има дебело криминално досие, сред престъпленията му са хулиганства, унищожаване и повреждане на чужда собственост, разпространение на наркотични вещества и грабеж. Лежал е в затвора в Бобов дол през 2012 година.

Съдът присъди още Радослав Колев да заплати 1620,59 лева, представляващи направени разноски за изготвени по досъдебното производство експертизи, както и 4000 лв. държавна такса върху уважената част на гражданския иск в полза на републиканския бюджет. Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Софийския апелативен съд в 15-дневен срок, считано от произнасяне на присъдата.