Измамниците в интернет пространството стават все по-изобретателни и находчиви, за да изпълнят целта си – бързи пари. При поредната куриозна измамна схема хакер влиза в кожата на красива мадама от американската армия, която е изморена да се грижи за сигурността на страната и иска да започне нормален живот. Свързва се с някой самотник и романът започва. 

Обект на подобна атака е станал 30-годишен пловдивчанин, който сподели историята си пред „Марица“. 

Кореспонденцията започнала преди около 3 месеца. Необвързаният мъж отворил електронната си поща и видял нетипично писмо. Отворил го и го прочел от първата до последната буква. 

Нова измама!

Текстът бил изключително дълъг. Измамникът отсреща се е постарал да създаде история и да я подплати с всевъзможни измишльотини за достоверност. 

В писмото „военната“ от армията на САЩ твърди, че се казва Сюзън Санчес, на 34 години, необвързана, от Хюстън, щата Тексас.  

Споделя, че се е присъединила към американската армия след атентатите на 11 септември 2001-а, защото тогава са загинали трима нейни близки. Решила да се посвети на борбата срещу тероризма. Участвала е в спецоперация в Либия, след което била прехвърлена в Сирия, за да подпомогне борбата срещу Ислямска държава. 

„Дълго време живях със съдбата на войник, сега искам нормален живот, приятели и някой, с когото да се обичаме завинаги. Искам да се наслаждавам на свободата, за която съм се борила и не искам да живея в страх. 

Свързах се с теб, защото те харесах адски много, дори и само по снимки. Чувствам, че си моята сродна душа и че можем да сме заедно, да се обичаме, да създадем семейство, като нормалните хора“, се казва в писмото на хакера, представящ се за ухажорка. 

Нова измама!

Жената споделя също, че докато е била на мисия, тя и екипът ѝ са открили значителна сума пари, с която с бъдещия ѝ мъж ще могат да живеят като в приказките. 

„Дълго време те търсих и накрая те срещнах. Искам да съм при теб възможно най-скоро“, пише разчувствана красавицата с пагон. 

„Дълго време се чудих дали написаното е истина или не. Реших да отговоря и да видя докъде ще стигне кореспонденцията“, разказа пловдивчанинът. Той пише, че също е самотен и че има нужда от човек до себе си, но иска повече информация за дамата, за да се подсигури. 


След два дни пристига ново писмо. В него рейнджърката споделя, че е щастлива от започналия разговор, но обяснява, че в Сирия не ѝ е позволено да използва мобилен телефони или каквито и да било други комуникационни устройства.

„Всичко, което използваме тук, са радиосъобщенията, за да се свържем помежду си във и извън военния лагер. Колкото и да се радвам да общувам с теб, няма как, но съм сигурна, че ще се срещнем. Не разполагам и с никакви средства, а искам да се махна от армията. Ако искаш да съм при теб бързо, ще трябва да платиш самолетен билет. Искам да ме увериш, че ще ми изпратиш достатъчно пари. Ще ми трябват около 1000 долара. Ти си последната ми надежда за ново начало“, споделя „военната“ в писмото към 30-годишния пловдивчанин. 

В последните няколко реда го предупреждава, че не трябва да споделя за планираното ѝ бягство и изпращането на пари с други хора, защото иначе ще бъде в опасност. 

„Очаквам твоят бърз отговор. Спешно е. Целувки“, завършва тя и оставя номер на банкова сметка за превод, като изпраща и свои снимки. 

След това писмо и искането на пари пловдивчанинът се убедил, че става въпрос за измамна схема. 

„Марица“ научи, че такива имейли са получили редица самотни мъже в Пловдив и региона. 

Жените също са на прицел. Те пък получавали писмо от привлекателен американски „лекар“, на който също му трябвали пари да дойде и да заживеят щастливо. 

Не е ясно, обаче, има ли жертви на измамата и колко точно са те. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!