По 5 стотака броят нашенци, за да зарадват половинката си с букет от 101 рози за наближаващия Свети Валентин, съобщава „Телеграф“. Още отсега имаме поръчки за големи букети, които да бъдат готови сутринта на 14 февруари, разказаха от цветарски магазин в София.

Цветя

Най-продавани за празника и тази година се очаква да бъдат цветята, както и подаръчните кошници с различни видове шоколад, плюшени мечета и козметика. В момента най-търсени са букетите с над 50 рози, като цените им тръгват от 200 лв. за 51 броя червени цветя и достигат до 500 лв. за 101 броя.

Сред предложенията е кошница от бели и червени цветя за 500 лв. За 439 лв. може да се поръчат и 59 броя червени рози, поставени в пиафлора във формата на сърце с дървена стойка.

Тренд

Тази година се заформя и нов тренд в напитките за 14 февруари. Модата в момента е да се поръчват различни луксозни чайове. Хората купуват подаръчни комплекти с екзотичен чай и занаятчийски шоколад, разказаха търговци. Сред предложенията е кошница за 38 лв. Хит се очаква да бъде и специален френски чай, който ще бъде пуснат с наименованието „Свети Валентин“ и специално за Деня на влюбените.

Съставът му е от черен чай, парченца шоколад, карамел, какаови люспи, ванилия и аромати, а цената за 50 грама, достатъчни за 25 чаши, е 8 лв. Популярни са също бонбониерите с имена, които могат да се поръчат за 40 лв. Според търговци се съчетават идеално с ваучер за масаж за 50-60 лв.

Сувенири

И тази година магазините за сувенири се готвят за наплив на клиенти. Най-много продаваме комплекти луксозни чаши, музикални кутии и ръчно изрисувани купи от стъкло, разказаха от магазинче в столичен квартал. Цените на дизайнерските чаши тръгват от 12 лв., а на комплектите достигат до 30 лв. с луксозна подаръчна кутия.

Бижутата също остават сред най-търсените подаръци, като някои известни вериги имат специални промоции за празника. Намаленията достигат до 50 на сто, като предпочитани са пръстените, обеците и талисманите висулки.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук