В опит да “ударят” за пореден път българската прокуратура, слугите на подсъдимия Огнян Донев постигнаха ефекта на бумеранга и може би осветиха зависимостта на съдийката Даниела Борисова от Софийския градски съд. 
Докато президентът Румен Радев се възмущаваше, че у нас все още липсват резултати (под формата на осъдителни присъди) от борбата с корупцията, на метри от провеждащия се тематичен международен форум, съдия Борисова изтъквала аргументи, с които да върне делото срещу шестима бивши шефове на дружеството “Напоителни системи” на прокуратурата. На пръв поглед нищо изненадващо, нормална практика е съдиите да връщат обвинителните актове, а прокурорите да ги внасят отново след отстраняване на необходимите неточности и процесуални нарушения. 
 

Не така мислят от изданието на подсъдимия Огнян Донев, които определят разследването на злоупотребите в “Напоителни системи” като “опраскване”. Поръчковият сайт, чието създаване съвпадна с внасянето на обвинението срещу Донев в съда, пропуска да напомни, че огромно количество съоръжения на “Напоителни системи” буквално се “изпариха” през годините, а мнозина от оцелелите от наводнението в с. Бисер и до днес твърдят, че трагедията е била причинена и заради предадените за скрап тръби.


Наместо факти, сайтът, в който над 50% от материалите са насочени срещу българските правоохранителни институции, представя на символичната си аудитория нещо като “ода” за подвига на съдия Даниела Борисова. Дори и на малцината читатели на пасквила, обаче, бива спестен и още един съществен факт, а именно: съдия Даниела Борисова от СГС гледа и делото за неплащането на данъци в размер на над 63 млн. лв. и срещу Огнян Донев. И какво излиза, хвалим съдийката, от която очакваме оправдателна присъда срещу олигарха-издател. Показателно за клозетната журналистика на подсъдими бизнесмени.
 

Самият Донев неотдавна публично се похвали, че забранил на подчинените си “свободни журналисти” да пишат за фармация, не е зле да им забрани да пишат и за правосъдие, защото рискуват да осветят всичките му връзки с почтените и борещите се срещу корупцията съдии. И понеже бухалката се превърна в бумеранг, не ни остава нищо друго освен да зададем логичния въпрос – ще оправдае ли съдия Даниела Борисова подсъдимия за неплащане на над 63 млн. лв. данъци?