През нощта срещу събота времето у нас ще е предимно ясно и тихо. Минималните температури ще се повишат и ще са между 10° и 13°С. Най-високи очакваме да са стойностите в Дунавската равнина и района на Сандански – до 11-14°С. Такава е прогнозата на синоптиците от Meteo Balkans ("Метео Балканс") за съботния ден.

Съботният ден ще ни донесе много слънчеви часове. Затоплянето ще продължи, като очакваните максимални температури ще са между 28-32°С. Традиционно най-високи очакваме да са температурите около Видин и района на Сандански – до 33-34°С. 

Внимание, африканска жега удря България! Гответе се за куп проблеми

Късно след обяд и през нощта срещу неделя над планините и в Предбалкана ще се развива купесто-дъждовна облачност и на изолирани места са възможни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб северозападен вятър.

Времето в планините ще е подходящо за туризъм. Ще е предимно слънчево и топло. Късно след обяд и през нощта срещу неделя над планините и в Предбалкана ще се развива купест-дъждовна облачност и на изолирани места са възможни валежи и гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 18°, на 2000 метра - около 11°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. След обяд ще духа слаб до умерен южен вятър. Максимални температури на въздуха ще се повишат и ще са между 22°-25°. Температурата на морската вода - 15°-17°. 

Прогноза за Фини прахови частици (ФПЧ) - Не се очакват замърсявания в големите градове - нивата на фини прахови частици в атмосферата ще са в норма.

Времето в София – През нощта срещу събота ще е ясно. През деня времето ще е предимно слънчево и ще се затопли. Очакваните минимални температури ще са около 11°С, а максималните - до 29°С. 

Времето в Балканите – През следващите 48 часа те ще попадат под влиянието на мощен пренос на по-топла и суха въздушна маса от Северна Африка, която ще повиши температурите у нас и на полуострова. Над по-голямата част от Балканите ще преобладава разкъсана, предимно средна и висока облачност, която след обяд ще намалява до слънчево време. Следобедни валежи очакваме над Северозападните Балкани и Централна Сърбия. По-значителни ще те над Североизточна Румъния и Молдова. 

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната