Миналата година над 1.5 милиона души са били диагностицирани с рак според данни на Световната здравна организация. В действителност малко от тези хора отдават тревожното събитие на храните, които консумират, пише gotvach.bg.
&nbsp;Ежедневно мислим за здравословното си състояние, но дали е възможно това, което ядем, да ни убива с всеки изминал ден? Тук ще ви запознаем с най-опасните храни, за които се смята, че имат пряка връзка със заболяването рак.<br /> <br /> <strong>1. Силно преработени бели брашна</strong><br /> <br /> След рафиниране преработените бели брашна не само губят най-ценните си хранителни вещества, но за да постигнат искрящо белия си цвят, те се избелват с химикал, наречен газ хлорин. Това вещество е класифицирано като опасно, дразнещо, а в много случаи може да бъде и смъртоносно. Крайният резултат е продукт с много висок гликемичен индекс, който е лош за кръвната захар.<br /> <strong><br /> 2. Пуканки за микровълнова</strong><br /> <br /> Всеки обича да гледа филми с плик топли пуканки в скута. Микровълновата несъмнено е най-лесният и удобен начин да се сдобием с вкусното похапване. За съжаление хартиените торбички с пуканки за микровълнова са облицовани с перфлуорооктанова киселина (PFOA). Този химикал се съдържа и в тефлона. Изследванията показват, че този химикал може да бъде свързан с безплодието при жените и значително увеличава риска от рак на бъбреците, пикочния мехур, черния дроб, панкреаса, както и на тестисите.<br /> <br /> <strong>И това е интересно:&nbsp;</strong><a href="https://zdrave.to/zdravoslovno-hranene/2566-otrova-bql-bob-s-pesticidi-zaliva-bylgarskiq-pazar"><span style="color: rgb(51, 153, 102);"><u><strong>Отрова! Бял боб с пестициди залива българския пазар - четете на най-полезния здравен сайт zdrave.to</strong></u></span></a><strong><br /> </strong><br /> <br /> <strong>3. Изкуствени подсладители</strong><br /> <br /> Ако се опитвате да избегнете употребата на захар заради диета или диабет, възможно е да използвате изкуствените подсладители. Въпреки това много проучвания показват, че хората обикновено наддават на тегло при използването им, което прави по-трудно проследяването на кръвната захар. Повечето изследвания на изкуствени подсладители показват, че всички те съдържат аспартам. За този химикал се знае, че причинява някои мозъчни тумори.<br /> <br /> <strong>4. Алкохолът</strong><br /> <br /> Много от нас обичат да се наслаждават на хубаво питие след дълъг работен ден, но честата консумация на алкохол може да доведе до много здравословни проблеми, включително диабет, затлъстяване и много видове рак.<br /> <br /> Скорошно проучване показа, че жените в менопауза, които пият едно питие на ден или по-малко, са имали увеличение с 30% на заболеваемостта от рак на гърбата в сравнение с жените, които не пият изобщо.