Днес от 9 часа до 17 часа шофьорите да се движат с повишено внимание между 6-ти и 39-ти км на магистрала „Хемус“. Причината е профилактика на тол рамките в двете посоки на движение. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

В една лента ще се осъществява движението в посока Варна и поетапно ще се ограничава преминаването по активната и изпреварващата лента при 6-ти, 26-ти и 39-ти км на АМ „Хемус“.

В една лента ще се осъществява движението в посока София и поетапно ще се ограничава преминаването по активната и изпреварващата лента при 6-ти, 27-ми и 39-ти км на АМ „Хемус“.

Междувременно стана ясно, че отново днес, но от 10 часа до 14:30 часа шофьорите да се движат с повишено внимание през тунел „Мало Бучино“ при км 7 на магистрала „Струма“ поради подмяна на аварийното осветление в двете тръби на съоръжението.

От 10 часа до 12:15 часа движението ще се осъществява в една лента в тръбата в посока Перник.

От 12:30 часа до 14:30 часа движението ще се осъществява в една лента в тръбата за София.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно, да спазват пътната сигнализация и указанията на контролните органи.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук