Неизвестен опитва да плаши водач с бележка. Спорът е заради паркомясто, а случаят е пореден за красивото Велико Търново. За ситуацията алармира потребител Facebook, съобщава Glasnews.bg.

Той споделя и снимка, на която четем заплашителният текст. Обръщението е далеч от възпитано, а заканата е недвусмислена - обект на посегателство ще станат гумите на чуждата кола.

"Бой за паркоместа по пишмански", описва ситуацията Петко Й.

На бележката четем: "Келеш, спирай пред твоя блок, видях ви снощи. Ако пак спреш пред нашия, ще останеш без гуми." Посланието е допълнени и с множество удивителни знаци, които вероятно изразяват фрустрацията на нейния автор към "недопустимото" поведение на неговия съгражданин.

Случката е споделена в една от големите групи на старопрестолния град в мрежата, където буди вълна от смях и възмущение.

Вижте някои от коментарите на местните водачи:

 "Ако не е купено от собственика паркомясто и не е маркирано от общината, че е негово, няма право да се заканва. Улицата е обща и за всички", заключава Диана Б.

"В целия град е така. Това пред тях го имат за бащиния."Все едно, че имат право като собственици", добавя Димчо Д.

"Ако не беше тъжно, щеше да е смешно. Масово деградирали, дълбоко комплексирани хорица", констатира Кристина А.

Това не е първият случай, при който жители на града получават заплашителни бележки заради паркоместа. Подобна практика не е непозната и в другите градове на страната. При някои случаи обаче листчетата хартия будят и оптимизъм.

Такъв бе случаят на млада столичанка, която откри на автомобила си данните на водач, който блъснал колата ѝ. Може само да се надяваме, че съвестта ще надделее и гумите на водача от Търново ще останат невредими.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук