"Ще зачести едно много неприятно явление. Това са прашните бури, които ще срещаме все по-често в България." Това каза водещата на "Времето" Станислава Цалова в ефира на bTV.

"Мой колега от Сърбия каза, че е видял вече в Сърбия и в Унгария, че това нещо се случва. Това нещо е факт. След горещото и сухо лято идва есента и когато духа вятър и се появи такава прашна буря, шофьорите са много неприятно изненада.

Това явление е характерно за Близкия изток, но не е характерно за нас. То даже вече се е случвало, но не е било в районите, близки до трафик", добави още тя.

Според метеоролoга на bTV и тайфуните могат да се появят, а за тях трябва да сме подготвени, за да имаме само материални щети без жертви.

"Филипините, например, не са подготвени, и когато връхлети торнадо, има хиляди загинали. Трябва много да се работи и да се работи истински, а не да е политика. Климатът това не е наука и най-добрите специалисти в областта на времето не искат да се занимава с климат, защото това не е наука", поясни също Стаси Цалова.