От Центъра за градска мобилност дават заявка за поскъпване на цените на скобите и паяците, с които преместват колите, защото общината била на загуба.

Това стана ясно от писма на изпълнителния директор на ЦГМ до транспортната комисия в Столичния общински съвет. Общинският съвет трябва да реши дали да се променят глобите.

Цените за репатриране на един автомобил и за поставяне на скоба са съответно 60 и 30 лева към момента. Тези цени са гласувани на базата на разчетите преди 10 години. Естествено е, че ще има разлика в тези разчети, затова е предоставена справка какви разходи извършва ЦГМ.

Според изчисленията на Центъра за градска мобилност едно репатриране струва 126 лева и 45 стотинки, а поставянето на скоба 43 лева и 32 стотинки, заяви Румяна Милова, член Съвета на директорите на ЦГМ. 

Разликата в тези разходи били покривани от приходите от зоните за платено почасово паркиране.
За нарушения в столицата, както и за нерегламентирано паркирали автомобили, наблюдават общо 22 паяка, като на ден работят около 13.

По думите на Милова нарушителите се увеличават, като голяма част от тях профучават през входовете на буферните паркинги.

На "Цариградско шосе" буферният паркинг се ползва само около ¼. Около 3,5 млн. са разходите за буферните паркинги. От ЦГМ съдействат за измиване на улиците, при ремонт и от там им идват разходите.

През изминалата година са репатрирани 32 хиляди и 100 автомобила.