Очаква се натоварен трафик по пътя за Гърция заради затвореното трасе от магистрала ''Струма''. Движението се пренасочва по обходен маршрут.  Най-невралгичните точки ще бъдат изходите от магистралата.

,,Сигнализирана е с пътни знаци, от достатъчно разстояние, но въпреки всичко в петък следобед, в събота сутрин очакваме изключително интензивно движение и ще бъдем тук на място да подпомагаме движението'', разясни за bTV Ивайло Паунов от ОДМВР- Кюстендил.

,,Временната организация на движение трябва да се съблюдава много внимателно от водачите, да наблюдават пътните знаци, ограничението на скоростта и съответните трасета, по които се отбива движението, тъй като ползвайки навигацията, тя не е актуална и се объркват'', предупреди Боян Илиев, ОПУ-Кюстендил.

От полицията предупреждават шофьорите да не ползват аварийната лента като лента за движение, което води до тежки инциденти.

Моментът на пускане на повредената 10-километрова отсечка на магистралата все още е далече.

,,Около няколко седмици ще бъде необходимо експертите да се произнесат за възможността евентуално лявото платно на магистрала ''Струма'' в посока Благоевград – София да бъде пуснато движението”, уточни Боян Илиев.

Едва след това ще се прецени дали има възможност това платно да бъде отваряно в едната посока в най-натоварените дни около уикендите.