От нови видове овошки до миниатюрни люти чушки в саксия – всичко, което може да се засади и засее на двора или в градината, показва изложението „Цветна есен 2017“. Специализираната изложба за цветя, декоративна растителност, градинско оборудване и аксесоари се провежда от 18 до 22 октомври в Международен панаир Пловдив.
Най-голяма част от изложението заемат щандовете на фирмите, предлагащи  традиционни и екзотични цветя, храсти, дръвчета, овошки, семена, разсад и луковици, препарати за растителна защита и торове, градински инструменти и оборудване. Голям е изборът на изделия за аранжиране и декорация на градини и  цветни кътове -  керамични саксии и кашпи, аксесоари, ръчно изработени предмети и сувенири от майстори занаятчии, съдове и украса от дърво. 

Акцент в „Цветна есен 2017“ е зеленият дизайн. Екзотични дръвчета и храсти привличат вниманието на посетителите, тъй като са лесни за отглеждане, а придават атрактивен вид на интериора и екстериора. Все още съществува увлечението по доскоро непознати у нас растения, но сега тенденцията е те да се съчетават с традиционни за България цветя, защото така се получават оригинални комбинации, поясниха специалисти по флористика. Това е причина на изложението да има изобилие от типични нашенски видове цветя във всевъзможни багри. 

Изложителите предлагат също бижута, натурални продукти, специализирана литература, дават безплатни консултации. Техните щандове са разположени пред палата 8 и може да бъдат посетени от 9 до 18 ч., а в неделя – до 16 часа.

„Цветна есен 2017” е част от Дните на хобито и здравето, включващи още: Международна изложба „Медикус, Денто, Галения” (18-21 октомври),  Панаир на колекционерите „Булколекто” (20-22 октомври), международни киноложки изложби с финали за Световната купа (21-22 октомври). Билетът за всички прояви струва три лева, за ученици, пенсионери и инвалиди – два лева.