Баща накара детето си да пие алкохол, а след като момченцето се „наквасило до козирката” и колабирало, „загриженият” родител го пребил от бой!
 
Уникалният случай „Възпитание в Махалата” станал на сватба в кърджалийския квартал „Боровец”, разкриха свидетели на едва не завършилия с трагедия купон, цитирани от 24rodopi.com.
 
Сватбеното тържество се провело на открито на 27 април т.г. Бащата Ш.Ю. присъствал на купона заедно с децата си-момче и две момиченца. Общият работник от „Боровец” обаче решил, че 14-годишният му син е вече готов да навлезе с бойна крачка в живота. Той накарал детето да седне до него и му налял алкохол, „да го науча да пие”, оправдал по-късно действията си мъжът пред разследващите. След две чаши момчето било готово. Прилошало му, а бащата го изпратил да се прибира в къщи заедно със сестричките си. Вървейки по улицата детето колабирало, падайки на тротоара. Двете момиченца извикали бащата на помощ, а дошлият Ш.Ю. започнал свестяване със… здрав бой на неадекватното момче.
 
Опитът за алкохолно образование прати Ш.Ю. в съда в Кърджали. След споразумение с прокуратурата общият работник от „Боровец” бе признат за виновен в това, че е опил непълнолетно дете и че е му е причинил лека телесна повреда, изразяваща се в сътресение на мозъка. За деянията си кърджалиецът получи наказание пробация. За период от 10 месеца той ще трябва да се среща с пробационен служител.