Мнозинството управляваше, без да се вслушва в нашите искания, желания, притеснения, много пъти сме заявявали, че сме конструктивна, а не крайна опозиция. Но така или иначе управляващите останаха изключително високомерни, да си останат - да си приемат техните лобистки закони. Това каза депутатът от БСП за България Весела Лечева в "Денят на живо" по Канал 3 по повод декларираното от лидера Нинова намерение да остават в пленарна зала по 20 депутати през новия политически сезон.
"Искам да попитам колегите от БСП ще получават ли заплати за работата си, като не са в пленарна зала", опонира й в студиото депутатът от ГЕРБ Александър Иванов.
 
Последвалият бурен дебат между двамата подсказа колко остри сблъсъци се очакват през едва стартиралия тази седмица нов политически сезон.
 
"Ние нямаше да искаме и вот на недоверие, приложили сме цялата демократична практика с правни инструменти за действие на опозицията. Но управляващите ползват целия механизъм на държавата, само за да се задържат на власт", изтъкна Весела Лечева, която посочи нестабилността, породена от братоубийствени войни в коалицията.
 
"С цялото  ми уважение, но тук не съм на нейното мнение - не само политически, но и конструктивно: коалицията работи. Нито има убийства, нито има война", пресече я Александър Иванов.
 
"Ние нямаме място в такъв Парламент, който генерира само скандали, редуват се скандали-протести, скандали-протести", продължи Весела Лечева.

"Върви си един едноличен режим, който Бойко Борисов управлява, всички министри са в ступор, нито един от тях не провежда реформи, нито наченки на някакви реформи във важни сфери на управлението.

 
Всички отиват за решение при Борисов, а Борисов е в чужбина през това време, той е непрекъснато в чужбина. Той не иска да се овъргаля в цялото това врящо гърне, за да остане чист. Кой управлява държавата? Тя се управлява еднолично, ние сме срещу този модел", отсече голямата шампионка.
 
Александър Иванов определи нападките на колежката си от опозицията като "стара тактика на столетницата - да натяквате колко сме зле". И добави: "Съжалявам, не сме толкова зле и хората го виждат - повишават се пенсиите и доходите на гражданите се увеличават."