Чувах много слухове. Групата на Атака също са внесли номинацията на Цацаровв Това е до някаква степен оценка на прокуратурата през последните години. Това заяви в ефира на bTV бившият член на ВСС Ясен Тодоров.

"В крайна сметка целта пред тази комисия е превенция пред корупцията. Никой не може да оспори професионалните качества на г-н Цацаров. Той има голям опит в комуникацията с държавните институции. Общувал е много с ръководството на КПКОНПИ и е запознат с работата им", каза той.

"Ако бъде избран, ще влезе с летящ старт", добави той.

"Кандидатите са двама и ще има състезание при всички случаи. Дори и да беше един кандидатът, то може да не бъдат харесани идеите му. В случая пак казвам, двама са до този момент", заяви Тодоров.

Цацаров беше забравил да си подаде в срок документите в Сметната палата, наложиха му глоба и той си я плати чинно. Лозан Панов също получи глоба за такова нещо, но той започна да обжалва на първа, на втора, на трета инстанция. После пък каза, че ще съди България в Страсбург. Това е пълен no sense. Та той е председател на ВКС", възмути се Тодоров. 

Той коментира и кога според него Румен Радев ще подпише указа за Гешев. "Той няма да попречи според мен на работата на държавните институции и ще подпише указа", каза Тодоров.