Непозната поведе истинска магическа война срещу ясновидката Мария Асенова. Повече от месец из столицата се подвизават обяви за курс по магическа еротика с името и телефоните на врачката. Нищо неподозиращи за измамата хора не спират да звънят на потърпевшата с желанието да се запишат на похотливия курс.
На десетките флаери, разлепени из цяла София, са посочени всички телефонни номера на Мария, както и две нейни снимки. Между тях е поставена картинка призрачна гадателка. Освен това на тях Асенова е представена като топмодел. 54-годишната жена наистина е топ, но не модел, а астроложка, ясновидка и лечителка, съобщава "България днес". "Това е пълна измама. Не спират да ми звънят за този измислен курс. Омръзна ми вече. Тази жена ми съсипа живота!", коментира пред вестника потърпевшата.

По думите й глупавата гавра е дело на завистлива жена. Самата Мария на няколко пъти я е виждала пред офиса си и е чувала закани по собствения си адрес.

"Знам коя е, но не искам повече да се занимавам с това. Страшно обидена съм! Не искам да коментирам темата, защото звучи все едно се оправдавам, а няма за какво. Пак ви казвам, знам коя е и вече съм завела дело срещу нея. Ще си получи това, което заслужава", допълни гневно ясновидката.

Твърди се, че петричката пророчица Ванга е посочила Мария за своя заместница. До 15-ата си година тя нищо не е подозирала за способностите си. Тогава придружила свои роднини, които търсели помощ от прочутата пророчицата за болното си дете. Преди да си тръгнат, Ванга я изпратила с думите : "Ти ке можеш повеке от мен, повеке от мен ке знаеш". Тази среща белязала завинаги живота на младото момиче. Една година по-късно, докато била в стаята си в родната си къща във Велинград, с нея се случва нещо необяснимо. Стрелките на часовника се препокрили върху цифрата 12. В един миг в стаята станало черно. На този фон изведнъж проблеснала ослепителна бяла светлина и пред Мария в цял ръст засиял Исус Христос. Положил ръката си на главата й и казал да не се страхува, защото той я е избрал да помага на целия свят. Мария получила и предупреждение, че изпитанията й в живота няма да са малко. И така до 1992 година, когато целият свят на ясновидката се преобърнал. През тази година жената загубила много близки хора и преживяла редица трудности и изпитания в личен и професионален план. Оттогава до ден днешен Мария е посветила живота си да помага на хората, да прави живота им по-лесен и хубав. Дори е успяла за час да събуди дете, което било една година в кома.

Когато човек отиде при нея, най-напред тя пита за малкото име и датата на раждане. Това са много важни данни, от които вади информация. Споделя, че когато гледа събеседника си, все едно е в телевизор. Всичко придобива зелен цвят. Започва през ДНК-то, за да вади информацията - какъв е животът му, защо, как. Докато говори, не разрешава да й се задават въпроси. Обяснява 35 минути, след което позволява да й се задават въпроси. Повечето хора обаче вече са чули това, което ги интересува. Асенова има две висши образования и е започнала трето - медицина. Така в практиката си освен феноменалната си дарба използва и широк кръг от знания в най-различни области, за да поставя точни диагнози и да лекува търсещите я за помощ хиляди хора не само от България, но и от много други страни.