Този случай бихме могли да го тълкуваме и като терористичен акт, ако я нямаше тази кола и той беше ударил групата от пешеходци. Това е камикадзе, което отива да убива по начина, по който се движи.

С тези думи председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов коментира пред bTV жестоката катастрофа, при която загина журналистът Милен Цветков. 

Ако не беше колата на Милен Цветков, щяхме да имаме 5-6 сгазени пешеходци, потвърди Владимир Тодоров от Асоциация на пострадалите при катастрофи.

"Скоростта, с която е летяла колата, може да бъде лесно изчислена по изминатото разстояние, но е факт, че ако не беше колата на Милен, сега щеше да има 5-6 сгазени пешеходци", добави той.

По думите му, ако автомобилът на журналиста е бил ударен  от малка кола, той е щял да оцелее. „За мен той е бил просто неадекватен в онзи момент, макар да съществуват някои неточности по отношение на скоростта и поведението на водача.

За първи път се случва пиян шофьор да бъде обвинен в умишлено убийство. Общественият интерес е огромен, рядко има такива катастрофи с такъв обществен отзвук и всички сме се вперили в този случай.

За съжаление, цялата картинка е, че я няма превенцията. Ако имаше повече тестове за наркотици, които да се правят от ''Пътна полиция'' навсякъде, това би ограничило използването им'', каза още Тодоров.

„В процеса на обучението на кандидат-шофьорите има специална тематика на тема превишена скорост и дали трябва да се употребяват наркотици или не преди влизането в автомобила. Тези хора, които са били в автомобила, и семейството на шофьора са важните в случая. Наркоман не се става от сега, а с месеци и години.

Цялото негово обкръжение, в което живее, са свикнали с него”, каза още Йонко Иванов.