70 деца на служители посетиха централния офис на Мтел, за да се включат в инициативата „Гордея се с труда на моите родители”. Компанията участва за пета поредна година в партньорство с Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. Идеята на събитието е да отвори вратите на бизнеса за деца на служители и да им разкаже за професиите в различните компании.
 Децата научиха как се обучават служителите, как работят магазините и кол центъра, как се отстраняват повреди по мрежата, кои са телевизионните услуги на Мтел, как компанията помага на хора в нужда и какво работят изпълнителният и финансовият директор. Със съдействието на Роботика пък децата успяха да построят собствени роботи и да ги управляват чрез приложение за мобилен телефон.


 
„Гордея се с труда на моите родители” създава съпричастност с ценностите на труда и напредването в живота благодарение на лични качества, способности и натрупани знания. Инициативата дава възможност на компаниите да покажат на служителите и работниците си, че оценяват техния принос пред най-важната аудитория за тях – децата им.