Деца от Видин - най-бедния регион в Европейския съюз, са събрали повече от 1000 лева за лечението на болен приятел. Сами са изработили украшения, които са предлагали на панаира в града.

Събраните средства са венесени за лечение на 11-годишния Йосиф Станимиров. Той страда от прогресивна мускулна дистрофия, а за да се подобри състоянието му, е подложен на трансплантация на стволови клетки в чужбина.


Вместо за игри през ваканцията децата от жилищен комплекс "Георги Бенковски" във Видин отделят време, за да помогнат на Йоско. Поставят кутия за дарения, а направените от тях накити нямат цена, разказват Ванеса и Виктория:

"Аз и една моя приятелка измислихме, че можем да правим гривни и родителите ни се досетиха, че може да бъде за благотворителност за Йоско, защото той се влошава". 

С помощта и на приятелите си от квартала Йосиф вече е преминал успешно първата от процедурите в чужбина. За лечението му са необходими още средства и затова кампанията в града в негова подкрепа продължава. 

Ако искате да се включите към доброто на децата, помогнете на следната банкова сметка, открита от майката на малчугана Мая Костова:  

IBAN: BG95FINV91501317303133

на името на

Йосиф Станимиров Цветанов.