Строен хоров ансамбъл на три гласа спретнаха медиите от фабриката за фалшиви новини. Едни и същи манипулатори в синхрон тровят публичното пространство - кръгът „Капитал“ на Иво Прокопиев, Костовистите от третия ден около „Медиапул“ и телевизия BIT и „Фрoгнюз“, които са на хранилка на българския Бърни Мадоф - Цветан Василев, пише "Телеграф".

Ансамбълът няма за цел да се явява на някое музикално риалити, а да прикрие престъпленията на своите господари и да смачка неудобните за тях публични личности и бизнеси, които пречат на далаверите им.

Досущ като отговорника по пропагандата на нацистите Йозеф Гьобелс се изживява Иво Прокопиев. И той като първообраза си изповядва тезата, че една лъжа, повторена 100 пъти, се превръща в истина. И също като Гьобелс Прокопиев използва притежаваната от него медия,

за да манипулира общественото мнение и да

насажда сътворените от него фалшиви новини

Последната акция на „Капитал“ и „Дневник“ най-ярко демонстрира, че тези медии не се занимават с писането на новини, а със сътворяването на откровени манипулации. Френетичният „анализ“ на дългогодишната журналистка и кадър на костовисткия печатен орган „Демокрация“ Петя Владимирова, посветен за пореден път на депутата от ДПС и наш издател Делян Пеевски, още в началото си започва с признанието, че твърденията в него не са подкрепени с доказателства.

„Моля учтиво държавните регулатори да не ми казват "докажете", тъй като преди това те трябва да отговорят на редица въпроси.“ Освен че правописът, или по-скоро липсата му в този цитат е дословно предадена, в него се съдържа и квинтесенцията на редакционната политика на медийната група „Капитал“. А тя е, че фактите само пречат на производството на фалшиви новини. За сметка на това

Гьобелсовият принцип на Прокопиев е спазен

и фалшивият анализ мигновено е препечатан

и разпръснат по всичките налични комуникационни канали.

Именно такъв канал, по който се стича кафявото пропагандно съдържание, е сайтът „Медиапул“ на бившата говорителка на Иван Костов Стояна Георгиева, известна като майката на фалшивите новини. Георгиева редовно препечатва фалшивите новини на братските медии, сътворява свои собствени и играе ролята на втори глас в медийния хор, целящ да създава манипулации. С профила „бутиково“ издание наскоро беше създаден друг подобен сайт - „Клуб Z“, подсъдим за укриване на данъци в особено големи размери Огнян Донев. Официално конкурентен на „Медиапул“, всъщност „Клуб Z“ редовно препечатва творенията им, а сайтът на Костовистите от третия ден им прави същите услуги. Отговорът защо уж конкурентни издания споделят обща редакционна политика се намира в стенограмите АРГО-гейт, където лъсва, че

Стояна, Прокопиев и служителят на

Огнян Донев – Иван Бедров, тайно се събират

за да чертаят задкулисни планове в полза на политическите интереси на своите господари. Чест гост на техните издания пък е бившият агент на Държавна сигурност Сашо, който по времето на Костов беше посланик в Русия, а днес се представя като блогъра и експерт по всичкология Илиян Василев. От енергетика, през банково дело, геополитика, а напоследък и оръжейна индустрия – агент Сашо винаги е готов да даде експертно становище и то винаги е в угода на неговите кукловоди.

Колега в манипулациите на Илиян Василев в настоящето е неговият бивш колега и в Държавна сигурност агент Академик, с цивилното име Огнян Стефанов.

Неговият сайт „Фрогнюз“ е на лична издръжка

на българския Бърни Мадоф – Цветан Василев

и затова дава всичко от себе си да заслужи финансовите инжекции, идващи от Белград, които всъщност са пари, загробени от вложителите в КТБ. Друга от медиите, които Василев държи на хранилка, е кабелната телевизия BIT, в която служители на Стояна Георгиева (Полина Паунова) се редуват с платени клакьори на Костов (Илиян Василев) и политици, финансирани от Прокопиев (Христо Иванов), за да бълват манипулации, чрез които да прикриват престъпленията на шайката, създадена от Драгалевския лаборант. Цветан Василев, Иво Прокопиев, Огнян Донев, Гриша Ганчев и Сашо Дончев – все хора, които споделят общ генезис под крилото на Костов и общи настоящи проблеми, свързани с правосъдието.