19-годишния шофьор, предизвикал тежката катастрофа на бул. „Марица – Юг“ с две жертви, вече е вън от опасност за живота. Това каза ст. комисар Йордан Рогачев, цитиран от Trafficnews.bg. 

Той съобщи още, че бащата на виновния водач е задържан. Освен него е задържана и собственичката на колата. Вероятно обаче тя няма да остане за дълго в ареста, тъй като се оказало, че е прехвърлила возилото на бащата на близнаците преди малко повече от месец. 

Все още не е готов химичният анализ, който ще покаже дали водачът – 19-годишният Огнян Дебелаков, е употребил алкохол и наркотици.

Както БЛИЦ съобщи, нито близнаците, нито баща им са имали шофьорски книжки. Загиналият брат на шофьора е бил глобяван 4 пъти за управление без шофьорска книжка, като актовете му са 800 лева.

„Загиналите, водачът и другият пътник в колата са празнували в махалата сватба. По едно време са взели колата и са тръгнали да се разхождат. Взети са кръвни проби, които ще са готови до края на деня”, заяви ст. комисар Рогачев.

Припомняме, че според жители на Столипиново шофьорът е бил в нетрезво състояние. Местни разказаха пред наш репортер, че всички пътници в опела са живеели в един и същи вход в центъра на махалата.

Трупът на втората жертва - 16-годишно момче, бе изваден от река Марица по-рано днес. След удара тялото му е изхвърчало от колата и е паднало в Марица.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!