Залятата с киселина Петя Стаевска блестеше на всички партита на Евгени Минчев като бизнесдама и щедър спомоществовател, пише в. "Нощен Труд". Периодът 2004-2005 г. е особено плодоносен за нея.
Петя Стаевска бе ръкоположена за бизнесдама на 2004 г. от тогавашната социална министърка Христина Христова. А 14 дни преди церемонията роди сина си Мартин. Той е второто й дете - дъщеричката й Мина тогава бе на 4 години. Петя заяви, че е готова за трето дете, но още не е реализирала заканата си.
6 месеца по-късно през юни 2005 г., в Кемпински Зографски бизнеслейдито получи и най-лъскавото хайлайфно отличие Светска дама на годината.
Стаевска добави и малко естетическо-хирургически тунинг към естествената си красота, подкрепена с етикети Долче и Габана, например.
Заедно с баща си тя откри винарна, луксозен бутиков хотел като средновековен замък и СПА-център в средата на октомври тази година - Шато Копса близо до Карлово.
При представянето на различните вина в Археологическия музей изпъкна приятелството й с разнообразни люде - собственика на "Славия" Венцислав Стефанов и на Неро, Николай Методиев, добил популярност като Ники Пилето и др.
През 2007 година името на Стаевска нашумя, когато вестниците писаха, че бизнесдамата шпорила мерцедеса си по Симеоновско шосе в посока Семинарията в насрещното платно. Не спряла на стоп палка от пътен полицай и след каубойско преследване я настигнали с мотоциклети. Стаевска обяснила на ченгетата, че детето й е болно и бърза за лекар. /БЛИЦ