Инспектори на агенцията по храните в Хасково ще друснат акт на Веселин Илчев заради незаконен склад, в който съхранява хляб и хлебни изделия. Илчев е дистрибутор на пловдивски хлебозавод, а миналата година преживя палежи, побой над негови служители и заплахи за живота му заради по-евтините самуни, които пуска в магазините.

Складът му се намира в базата на бившите вторични суровини в Източната индустриална зона. Проверката установила, че помещението не е регистрирано по чл. 12 от Закона за храните. Санкцията за това нарушение е от 1000 до 3000 лв, съобщава haskovo.net.

Д-р Георги Илиев, началник отдел “Контрол на храните” към БАБХ Хасково обясни, че проверката е по сигнал на горещия телефон на агенцията, подаден на 11 ноември. В него се твърдяло, че хляб и хлебни изделия се съхраняват в незаконен склад на посоченото място.

В халето инспекторите открили 100 пакета брашно и 100 пакета със солети. В момента на проверката пък се разтоварвали касетки с хляб от микробус. В автомобила имало празни касетки за хляб, както и 40 опаковани самуна.

“Храните са под възбрана. Веселин Илчев се е представил като физическо лице и заявил, че храните са негови. За брашното е представил документ за произход, но за хляба не. Предстои да направим проверки в хранителни магазини, за да установим дали той ги е зареждал с този вид хляб. Ако за втори път хванем същото лице да съхранява храни в нерегистриран склад, ще го предадем на прокуратурата”, обясни Илиев.

“Това е мокра поръчка, поредната от многото”, заяви за Haskovo.net Веселин Илчев. “Явно целта е хасковлии да ядат скъп и некачествен хляб. Миналата година ми палиха колите, биха наши шофьори, пращаха ми заплахи. Знам кой стои зад всичко това, не не мога да кажа името му, защото може да ме съди. Но явно е човек, който е минал на левия бряг и тайно е влюбен в мен, щом от две години се занимава само с мен”, допълни Илчев.

Той разказа, че това лято също е бил обект на множество атаки. Подхвърлили му наркотик в колата, но той се усетил и предал дрогата в полицията. “През лятото пък въоръжени и маскирани нахлуха с взлом вкъщи и щяха да наранят приятелката ми”, разказа още Илчев. По думите му непознатите маскирани мъже се промъкнали в двора, помислили, че в колата е той и скочили, но като видели, че от автомобила излиза жена, избягали. След този шок приятелката му дори напуснала страната и заявила, че докато не свърши този ад, няма да се върне.

“Проверката на Агенцията по храните е част от тези атаки, това е очевидно. Преди години така съсипаха “Бакери”.  По същия начин. Влиза възрастна жена сутринта в магазина и излиза с хляб в ръце. А в него – счупен живачен термометър. И по някаква “случайност” журналистите са там и снимат. Малката подробност е, че в хлебозаводите изобщо не се използват такива термометри, живачни, няма да си мерим собствената темрература. Но Бакито го съсипаха. Сега се опитват да направят същото. Извикали са журналисти при проверката, за да се разправят с мен както с Бакито”, допълни Веселин Илчев.

По думите му от две години Агенцията по храните го преследва и той смята, че това е част от бандитските атаки срещу него. “Не знам вече за кой път ме проверяват. Миналата година пък погнаха магазините, които продават нашия хляб”.

По повод конкретния случай с незаконния склад, Илчев призна, че е в нарушение. “Този склад е нов, сега го построихме, но не е довършен. Иначе са спазени всички изисквания, но няма как да получа регистрация, преди да го довършим. Ще си платим глобата, щом сме в нарушение. Но интересно как БАБХ има становище, след като още не съм им предоставил исканите документи? Имам 10-дневен срок”, допълни младият бизнесмен.