Прокуратурата е образувала досъдебно производство след сигнал на Канал 3 за посегателство срещу екип на медията. Колегите Пламен Петров, Тихомир Георгиев и Радослав Павлов подадоха жалба срещу Георги Георгиев, който ги нападна, докато правеха разследване за дейността и финансирането на обявилата се за гражданско движение организация Боец, съобщават от телевизията.

Сигналът ни беше адресиран и до всички компетентни органи – в това число председателя на НС, президента, премиера. 

В свое писмо главният прокурор информира докъде е стигнала работата по преписката. Посочва се, че по случая е образувано досъдебно производство за това, че председателят на движение Боец Георги Георгиев е:

"Извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, а именно нанесъл е удар с ръка в областта на главата на Тихомир Георгиев и удар с ръка в областта на главата и с крак в слабините на Пламен Петров. Освен това на публично място по хулигански подбуди е причинил телесни повреди на повече от едно лице". 

Екипът на Канал 3 беше във Видин заради разследване, свързано с финансирането и целите на обявилото се за гражданско движение БОЕЦ.

Смятаме, че обществото следва да знае отговорите на въпросите: как с декларираните 447 лева, сдружението успява да организира скъпоструващи събития. Предвид контактите на Георги Георгиев с някои кръгове – чии интереси всъщност защитава организацията?  

Защо приходите и разходите за последните години не са декларирани, както изисква законът? 

Изчакахме председателя на БОЕЦ на публично място -  пред офиса му във Видин. 

Но вместо отговори екипът получи единствено обиди и заплахи. Викайки полицията господин Георгиев се опита да ограничи свободата на словото и да спре разследването на Канал 3.

По време на опитите да разберат истината, видимо изнервен, Георги Георгиев буквално нападна екипа на телевизията. За грозната сцена той използва и съпругата си, която го придружаваше. 

Вследствие на всичко това Канал 3 изпрати сигнал до всички компетентни органи. А в свои позиции Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори, Съюзът на българските журналисти и  Асоциацията на европейските журналисти осъдиха нападението над журналисти. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!