Започнало е изтеглянето на 12 от вагоните, дерайлирали край гара Хитрино. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Към 12.30 часа има потвърдени данни за петима загинали и 27 ранени. Евакуирани са 40 домакинства.
Продължават действията на близо 200 пожарникари, спасители и полицаи за овладяване на ситуацията след взривената цистерна край град Хитрино. На терен работят 22 пожарни екипа от Шумен, Разград, Търговище, Варна, Русе и В. Търново, които приоритетно охлаждат обърнатите цистерни, погасяват възникналите пожари и извършват издирване за пострадали хора.
 

В селото са нанесени материални щети на над 50 къщи и други обществени сгради. Започнало е изтегляне на част от дерайлиралите вагони, очаква се около 13.00 часа на мястото на инцидента да пристигнат и кранове на БДЖ, с които да бъдат вдигнати обърнатите цистерни.
 
Към момента има потвърдени данни за петима загинали и 27 ранени. Евакуирани са 40 домакинства. Няма пряка опасност за останалите хора от населеното място. Причината за инцидента е в процес на изясняване. На мястото на инцидента са министър- председателят Бойко Борисов, заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов и директорът на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" гл. комисар Николай Николов.