Известен бизнесмен от Ловеч е поредната жертва на COVID-19. Починал е собственикът на "Калинел" Марин Радевски. Трагичната новина съобщи на страницата си във Фейсбус зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

"Съкрушен съм! Битката с COVID 19 загуби един Човек, когото безкрайно много уважавам!

Собственикът на „Калинел“, най-големият работодател в област Ловеч, най-добрият човек, бизнесмен от най-висока величина, верен приятел.

Доброто му сърце щедро даряваше нуждаещите се не само в община Троян! Така познават хората Марин Радевски и така ще остане в спомените им.Дълбок поклон пред паметта му! Съболезнования за цялото семейство, за близките му, за приятелите му!"

 

Съкрушен съм! Битката с COVID 19 загуби един Човек, когото безкрайно много уважавам! Собственикът на „Калинел“,...

Публикувахте от Николай Нанков в Петък, 4 декември 2020 г.

По нелепа ирония именно "Калинел" бе едно от предприятията у нас, където се шиеха предпазни маски срещу коронавируса. 

Борисов: Дойдох, за да кажа едно голямо благодаря за маските ВИДЕО

То бе посетено лично от премиера Бойко Борисов през юни т. г., който тогава каза: "Дойдох, за да кажа едно голямо благодаря за маските - по 65 000 на ден!"

Марин Радевски бе сред крупните бизнесмени, собственик на едно от най-големите текстилни предприятия у нас. 

Той е машинен инженер по професия и създава предприятието преди 25 години и постепенно го възражда до основен работодател в региона. 

Дарител и съмишленик на почти всички културни, спортни и обществени изяви и инициатива в града. Член на Ротари клуб - Троян. Общински съветник. Семеен с две деца.