Кметът на Бургас Димитър Николов ще отправи официално искане до Министерството на здравеопазването, освен УМБАЛ и общинската белодробна болница да бъдат включени и други лечебни заведения в Бургас в обслужването на пациенти с доказан коронавирус чрез сключване на договори със здравната каса. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. 


Кметът на Бургас Димитър Николов

Мотив за това е, че болниците в областния град обслужват пациенти от целия регион. Към момента 16 пациенти с COVID-19 са настанени в Индекциозното отделение в УМБАЛ, 26 - в Общинския диспансер за белодробни болести, четирима са в Айтос.


Легловата база е запълнена и Бургас трябва да се подготви за бъдеща вълна чрез разширяване на мрежата от болници в града, които обслужват COVID пациенти.

От пресцентъра съобщиха още, че Общинският кризисен щаб срещу разпространението на коронавируса в Бургас заседава ежедневно. Обмисля се и дали да върнат брифингите, в които по време на извънредното положение оповестяваха подробности за пандемията в областта.

БЛИЦ припомня, че Бургас регистрира антирекорд и е на първо място по брой заразени в страната за последното денонощие - 64 пациенти, а малко по-късно стана ясно, че едно от гонищата в е цех в Айтос.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!