В Казахстан бе регистрирано огнище на болестта, което в много отношения прилича на пневмония. За първи път болестта започва да се проявява в началото на юни и засяга жителите на няколко различни провинции наведнъж, предават информационните агенции.

Експертите добавят, че смъртността от новата болест е много по-висока, отколкото от коронавируса.

Новият вирус е много по-опасен,  смятат лекари. В момента специалистите изучават вируса на пневмонията, но засега самият патоген не е открит.

В същото време в три провинции в началото на миналия месец бяха открити огнища на неизвестна болест.

Интересен факт е, че провинциите са разположени доста далеч една от друга. Над 500 души се разболяха в тези провинции, а 30 от тях в момента са в животозастрашаващо състояние.

От началото на тази година почти две хиляди души са починали от пневмонията. Освен това през последния месец са починали повече от 600 пациенти. Заслужава да се отбележи, че починали са не само жители на самия Казахстан, но и пристигнали от Китай.

В самия Казахстан казват, че хората са засегнати от неизвестен вирус, който провокира развитието на тежка пневмония. Поради този обрат на събитията в страната, те спешно наложиха максимална карантина от две седмици.

Струва си да се отбележи, че през май карантината беше отменена, но след това броят на заразените започна да нараства бързо. В тази връзка властите отново решиха да въведат карантинни мерки, за да предотвратят разпространението на болестта из страната с невероятна скорост.

Превод и редакция: БЛИЦ