Най-голямата и модерна очна клиника на Балканите – „VISION“ официално отвори широко врати в събота, 19 май 2018 г., от 16 часа. 46 кабинета, оборудвани с последно поколение апаратура за ранна диагностика, 8 операционни, специален сектор за малчуганите, ВИП зона и оптика ще са на разположение на пациентите в новата „VISION“. Клиниката ще предлага революционни терапии за лечение на диабетна ретинопатия и глаукома с иновативните „жълт“ и „червен“ лазер. Тежката ретинална хирургия ще се извършва с помощта на единствения апарат с „човешко сърце“ у нас – „Еva“. А желаещите да се освободят от бремето на очилата и лещите ще имат шанса да го направят само за няколко минути – благодарение на най-бързия ексимерен лазер-стрела в света „Amaris 750“.


Иновативната апаратура във VISION позволява да се използва нова система за организация на прегледите, взаимствана от опита на френски специалисти-офталмолози. Благодарение на нея, позволява пациентът получава прецизна диагноза за максимално кратко време. Прегледите се правят от лекар-специализант и консултант-офталмолог. Изследванията  се извършват с нови, неизползвани досега у нас апарати. Като например „Eidon“, който прави моментна снимка на очното дъно без разширение на зениците, както и системата за неинвазивна  ангиография на макулата и зрителния нерв „AngioVue“.  


Светила в световната офталмология ще консултират болните и обучават специалистите от екипа на VISION. Сред тях на първо място е ретиналният хирург от Антверпен д-р Карл Клаес. При белгиеца намират последна надежда хора с изключително тежки диагнози – недоносени бебета с ретинопатия, пациенти с отлепване на ретината и сериозни очни травми. „Магьосникът от Антверпен“ от години си сътрудничи с VISION. Но, благодарение на новата, по-голяма и модерна клиника, ще има възможност по-често да консултира българските пациенти на място, в София. Д-р Клаес ще пристигне в София специално за откриването на „Vision“.


 Известният окулопластичен хирург от Атина д-р Николаос Тракос, който спасява пациенти с орбитални тумори и сериозни патологии на клепачите, също партнира с колегите си от VISION. Специалистът не пести усилия да извършва и онлайн консултации за болни с трудни за диагноза и лечение заболявания. Във VISION са гостували – и предстоят още посещения – на видни офталмолози от цял свят, за да продължи успешното сътрудничеството, родено през последните 15 години.