Нови 75 души са починали от коронавируса в Турция в последните 24 часа, съобщи здравният министър на страната, с което общият брой на жертвите на заболяването в югоизточната ни съседка достигна 649.

Общият брой на заразените в Турция надхвърли 30 000 души, след като в последното денонощие нови над 3100 души са дали положителни проби за корона-вирус. Днес в Турция са били направени над 21 000 теста за новото заболяване, като процентът на заболелите сред проверените лица е 14.71, пише БНР. 

Президентът на страната Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че е започнала подготовката за предоставяне на допълнителна помощ за 2,3 млн. домакинства. По-рано около 2 млн. от най-бедните граждани на страната получиха еднократна помощ в размер на 1000 турски лири (около 300 лв.).
 В обръщение към нацията след заседанието на Министерския съвет турският лидер съобщи, че в Истанбул ще бъдат изградени 2 нови болници с капацитет 1000 легла. Едната ще бъде изградена в Санджактепе, а другата – на бившето летище „Ататюрк“ в квартал „Йешилкьой“. Според Ердоган те ще бъдат готови до 45 дни.

Турският държавен глава информира, че до момента са били събрани около 1,5 млрд. турски лири в благотворителната кампания, която той анонсира на 30 март.