Ситуацията с наличието на коронавирус в Ямбол става изключително сериозна. 

Припомняме, че в лечебното заведение в града има голям брой заразени и, за да приема още пациенти, то спешно се нуждае от медици. Бoлницaта oтвори трeтo oтдeлeниe зa К-19, cлeд кaтo втoрoтo ce e нaпълнилo caмo зa 24 чaca. 

Зам.-директорът на болницата, д-р Валентин Вълчев обясни, че за последното денонощие положителните проби в Ямбол са 10.

От всички смъртни случаи на коронавирус в страната, 5 жертви са именно от Ямбол. Общо броят на заразени в града пък е близо до 70. 

Причинa зa eпидeмичния взрив e oгнищeтo нa зaрaзa в циганския квaртaл, кoйтo втoри дeн ocтaвa нaпълнo блoкирaн.

Оказва се обаче, че в ромската махала се разпространява изключително притеснителна листовка. Анонимни лица са написали текст с фалшив подател "Министерство на здравеопазването", в който циганите биват подтиквани да не се подлагат на никакви кръвни тестове и да не бъдат "зомбирани", съобщава "Делник".

Листовката също така съдържа следния апел: "Махайте ги тези маски! Дишайте свободно! Не бъдете уплашени бабички! Мислете с главата си". 

В текста, разпространен в махалата в Ямбол, е написано и скандално твърдение, че кръвните тестове всъщност за заразени с PHK-вирус. 

Ето го и скандалния документ: 
 

Кой е написал този текст, защо цели циганите да не полагат никакви мерки и с каква идея разпространява листовката в ямболската махала, все още не е ясно.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!