В разгара на пандемията кадрови дефицит застигна и разложката болница. Директорът на болницата д-р Божидар Велев и заместник му, кардиологът д-р Пелтегов, са в болнични.

От вчера под 14-дневна карантина е завеждащата на неврологично отделение д-р Жегова, тъй като съпругът й е с коронавирус. В интензивното отделение има двама лекари реаниматори, единият от които доскоро е бил под карантина, след като е изкарал коронавирус заедно със съпругата си, която е общопрактикуващ лекар в Белица.Веднага след като се е излекувал, реаниматорът се е върнал в интензивното отделение, но той пътува и до болницата в Пазарджик, където е на договор.

В Ковид отделението на разложката болница няма лекар инфекционист, там работят интернисти – лекари по вътрешни болести, и кардиолози, които са на ръба на силите си. Извън строя е един от лекарите във вътрешно отделение, който е със счупен крак. Хоспитализираните пациенти с усложнения от коронавирус са 13, но  и вчера е имало много изписани.

Има и болни с Ковид пневмонии, които са на домашно лечение.

Динамична е ситуацията и в благоевградските болници. Вчера хоспитализираните с усложнения от коронавирус във вътрешно отделение на МБАЛ – Благоевград бяха 18. „Трима-четирима са пред изписване, така че имаме 2-3 легла свободни“, каза началникът на отделението д-р Румен Кондев. 

10 са хоспитализираните в общинската болница по белодробни заболявания, като вчера 65-годишен благоевградчанин е бил преместен в реанимация заради влошаване на състоянието му, заяви шефът на бившия Тубдиспансер д-р Петър Георгиев.

Отделението по хирургия в частната болница ПУЛС е било затворено за дезинфекция заради заразени лекари. В софийски болници след усложнения от коронавирус са постъпили за лечение лекари от Благоевград.

Според медици в момента се разгръща втората вълна на коронавируса, 91 са новозаразените за последното денонощие в Пиринско, от които най-много са в Благоевград – 38 , както и още  3-ма от с. Рилци, 7 са в Сандански, 6 в Петрич, 4 в Разлог и т.н.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ