Страшни забрани се въвеждат заради коронавируса в Перник от утре, 24 октомври 2020 година, пише zaPernik.com. Ще има рестрикции както за бизнеси, така за културно-спортния живот, така и за обществения превоз.

Работното време на ресторанти и кафенета в града се намалява до 22 часа. Преустановяват се организиране и провеждане на масови мероприятия на открито и закрито в града. Спират се от работа дискотеки, нощни барове и клубове на територията на Перник.

Намаляват се броят на хората, които могат да пътуват в обществения градски транспорт, но ще се увеличи броят на автобусите, които превозват пътници.

Задължават се перничани да носят маски на лицето на територията на пазари, тържища и подобни. Трябва да има разстояние на сергиите от минимум 1.5.м.

В големите вериги и търговски обекти трябва да няма струпване на хора.

Заповедта се въвежда от 24 октомври 2020 година и ще действа в продължение на 14 дни. Не е изключено обаче  да бъде удължена. 

Както БЛИЦ съобщи, по-рано днес стана ясно, че всички 15 легла в инфекциозното отделение на МБАЛ "Рахила Ангелова" в Перник, където се лекуват пациенти с коронавирус, са заети. Очаква се от днес диагностицираните с Covid-19 да бъдат пренасочвани към Първо вътрешно отделение. Ситуацията става все по-тежка, а големият проблем и тук е недостигът на кадри. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ