Макар лятото да се е настанило удобно с целия си разкош и блясък, с цялото си великолепие и обещание за безгрижие и ваканция, някак като мъгла продължава да битува коронованият за звездата на годината – COVID -19.

Искаме да вярваме, че лятото може да поднася само добрини, че нищо лошо няма да ни се случи точно сега, че всичко това е илюзия – създаване на масова истерия, на която са подвластни само малцина.

Иска ни се да вярваме, че лятото носи със себе си онова морско синьо, което ще измие всичките ни страхове и всичките ни тревоги, ще настани вместо тях у нас слънчеви усмивки, ледчета с лимон и свежа мента, и пъстри хвърчила.

Може би такова е лятото в мечтите на мнозина. Истината е, че то може да бъде сбъднато само ако постъпим отговорно и се погрижим за собственото си здраве. А грижата за себе си винаги е грижа и за другия.

Как иначе ако не сме здрави, ще успеем да помогнем. Да не говорим, че когато сме здрави, не сме опасни за околните. И обратно, когато избираме здравето на човечеството, избираме собственото си здраве.

Затова най-разумното, което можем да направим, е да се погрижим за себе си, да защитим собствените си сили, да мобилизираме собствените си защитни механизми и да знаем със сигурността на всяка своя  клетка и на всеки свой дъх, че правим най-доброто за себе си и по този начин най-доброто за останалите.

Защото грижата за себе си е обещанието, което си дължиш, че и утре ще го има твоето лято, че и утре ще те има, че и утре ще помагаш, че и утре ще милваш, ще галиш, ще целуваш, ще прегръщаш, ще обичаш, ще се грижиш, че и утре ще си. 

Моята лична отговорност е изборът ми да се грижа за здравето си – моето и това на близките ми, като приемам ZinSeD. ZinSeD (ЗинСеД) е най-новият продукт от серия Ботаник, специално създаден да подкрепи дейността на имунната система в тези тежки за нея времена.

Той съдържа висококачествена и лесноусвоима формула от органичен селен, хелатен цинк, натурален витамин D3 и витамин С в щадяща стомаха форма, като калциев аскорбат.


Органичният Селен е изключително важен за организма. Той е мощен антиоксидант и основен клетъчен протектор.

Оптимизира сърдечносъдовата система и стимулира имунитета. С оглед на последните събития, свързани с COVID-19, се появи информация за ползите на селена като антиоксидант и способността му да предпазва организма от инфекции.

Излязоха доста публикации, които вече доказаха връзката на селена с корона вируса. Неговият дефицит се оказа пряко свързан с високия риск от заразяване. А приемът на селен доказано повишава съпротивителните сили на организма и се бори с РНК-то на самия вирус.

Селенът е един изключително важен минерал, който е нужен за нормалната функция на тялото. Той играе важна роля за когнитивните функции, метаболизма, правилната функция на щитовидната жлеза, синтеза на ДНК и предпазва организма от оксидативен стрес и токсичния ефект на тежките метали.

Селенът е нужен за плодовитостта както на мъжете, така и на жените. Той участва в редица процеси на имунната система.

Цинкът е сочен като едно от първите средства за повишаване защитните механизми срещу коронавируса. Цинкът е изключително важен за нормалната функция на имунната система.

Дефицитът на цинк води до нарушена реакция на имунната система, което прави организма податлив към редица бактериални, вирусни и паразитни инфекции.

Цинкът допринася и за нормалното делене на клетките и синтез на ДНК, това важи и за клетките от имунната система (като неутрофили, естествени клетки убийци, цитокини и В-лимфоцити).

Цинкът допринася и за защитата на клетките от оксидативен стрес. Наличието на цинк в организма е важно за цялостната нормална функция на организма. Цинкът се грижи и за здравето на кожата, косата, ноктите и зъбите.

Цинкът в ZinSeD (ЗинСеД) е в органична хелатна форма. Това го прави лесноусвоим и с повишена бионаличност.

Витамин D е необходим за нормалната функция на имунната система. Наличието му е важно за клетъчната комуникация и в частност тази на клетките от имунната система.

Това подобрява реакцията ѝ към външни патогени, вируси, бактерии. През 2009 г. Националният институт по здравеопазване предупреждава, че ниските нива на витамин D са свързани с чести настинки и грип.

През 2017 г. голям анализ на клинични проучвания показва, че приемът на витамин D намалява шансовете за развитие на респираторни инфекции с приблизително 42%.

Витамин D в ZinSeD (ЗинСеД) е от неалергогенен натурален растителен източник и е в колекалциферол - отлично усвоима формула.

Витамин C участва директно и индиректно в стотици процеси в организма, като неговото наличие допринася за имунната система (както на вродената, така и на придобитата).

Витамин C повишава съпротивителните механизми на организма срещу вируси, бактерии и други патогени. Витамин C в ZinSeD (ЗинСеД) е под формата на калциев аскорбат.

Предимството на тази форма пред аскорбиновата киселина е, че калциевият аскорбат е по-лек за стомаха. Това е важно за хора с язва, гастрит, рефлукс или други състояния, характеризиращи се с повишена чувствителността на стомаха.

ЗинСеД е комбинация от важните за имунната система цинк, селен, витамин D и витамин C. Тази комбинация значително повишава съпротивителните сили на организма срещу вируси, бактерии и други патогенни.

Витамините и минералите в ZinSeD (ЗинСеД) допринасят за нормалната функция на организма. 

Синергичната комбинация от цинк, селен, витамин D и витамин C спомага за антиоксидантната защита на организма, което е изключително важно в: неблагоприятни условия; при ситуации с повишен риск от инфекции; вирусни епидемии.

И още нещо – минералите и витамините са незаменима част за човешкия организъм, а храната, която приемаме, е бедна на тези така ценни вещества.

Така техният допълнителен прием става задължителен, ако искаме да поддържаме добро здравословно състояние. Една таблетка дневно ZinSeD (ЗинСеД) осигурява необходимата доза, осигурява ни добър имунитет, здрава кожа, пленителна усмивка, а защо не и онази увереност, че всичко ще бъде наред.

Можете да намерите ZinSeD (ЗинСеД) в аптеките и онлайн на Botanic.
 
Погрижете се за себе си и дайте на себе си здраве, за да имате още много за раздаване! Защото Ви чакат още много грижа, още много внимание и още много любов!

Чака Ви още много живот!

Бояна Николова, консултант от Botanic